A till Ö

A till Ö

Bad och bastu finns på de olika hotellen i området, i Ljusnan finns många naturliga bubbelpooler och en del sandstränder. Bastu finns i varje stuga.

Barnsäkerhet är viktigt och spjälsäng, trappgrind samt barnstol finns att hyras från fjällservice.

Brand om en sådan skulle uppstå finns det eldsläckare i varje stuga (belägen under trappan) samt en utrymningsplan med markerade utgångar och samlingsplatser.

Böcker finns i varje stuga och det är bara att läsa hinner ni inte läsa klart tar ni med er boken och läser klart och skickar tillbaka den till oss eller betalar 50 kr i till Fjällservice/Macken så är boken er.

DVD finns i varje stuga. Ett begränsat urval av filmer finns i Bodegan. Annars finns filmer att hyra på Fjällservice/Macken.

Eldning är skönt och görs i kaminerna för en skön värme, se eldningsinstruktioner i bruksanvisningspärmen.

Fiske i Ljusnan (400 meter syd väst från Bjärvbyn) eller i sjöar i området, fiskekort och tips på Fjällservice/Macken. Tännäs fiskecentrum är också ett hett tips.

Golf är kul och det finns i närområdet 2 st banor att förtvivla och glädja sig på.

Grillat Mellan ”Kariknallen” och ”Hästkläppen” finns en grillkåta ”störrös”. Den är till för Bjärvbyns gäster att nyttja. Bokningslista på anslagstavla i ”Bodegan” under ”Storskarven”.

Internet Trådlöst bredband finns i Bjärvbyn. Fiberanslutning i varje hus (Bahnhof)

Jakt går att ordna i de flesta former kontakta Stefan/Kreativitetsbolaget för vidare info.

Konferenser och arrangemang älskar vi att hålla på med, om intresse finns kontakta Stefan på Kreativitetsbolaget så skräddarsyr vi detta åt er efter önskemål.

Karbad storskarven och lillskarven Vedeldat bad finns utanför Storskarven och lillskarven

Längdskidåkning Längdskidåkningens Mecka är där ni befinner er nu och anslutningen till Nordic ski-systemet (30 mil preparerade spår) finns vid Bjärvbyns vändplats vid Svalåkläppen bara att valla och kasta sig ut i systemet.

Motorvärmare finns till varje hus, instruktioner i motorvärmarboxen eller i Bruksanvisningspärmen.

Parkering 2 platser till varje hus finns (se kartan över Bjärvbyn) för fler parkeringsplatser använd vändplatsen.

Pulkor och en spark finns i vallarboden och är bara att låna om de är lediga hängs och ställs tillbaka efter användandet.

Snöröjning sker på vägen av kommunens bilar före kl 9.00 vid ett snödjup på 8 cm, inom området i övrigt före kl 12.00 och för den egna ingången och trappan ansvarar man själv.

Skoter hittar ni via Bruksvallarna skoteruthyrning som hyr ut, all skoterkörning i skidspår är förbjudet och för området finns ett fantastiskt skoterspårsystem (avgiftsbelagt) för att komma till skoter systemet följ spåret som börjar vid skoterparkeringen bakom vallar/vedboden och ansluter till systemet vid Fjällservice/Macken. Respektera att skoterkörning inte är tillåten bland stugorna.

Sopor är ofrånkomligt men trots allt ett problem. Därför måste källsortering utföras i absolut största möjliga utsträckning. Utanför ved/vallarboden finns fyra stycken sopkärl för hushållssopor, mittemot Fröjdvallen finns en källsorteringsstation där batterier, papper, plastförpackningar, kartong/wellpapp och glas kan lämnas. Om ni inte själva vill återlämna era returburkar/flaskor kan ni ställa dom på lämplig hylla i vedboden.

Städning kan beställas på Fjällservice/Macken, tel 0706-416897, senast 3 dagar  innan avresa alt. via Destination funäsdalen (förbeställning). För dig som städar själv se städinstruktionen.

TV TV kan man titta på efter en lång och bra utomhusdag och då finns digitaltv med Canal Digitals utbud.

Utförsåkning är kul och kan göras på flera ställen i området (närmast är Ramundbergets backar 8 km ). För att underlätta er resa till de olika backarna trafikerar en skidbuss området, för Bjärvbyn ligger hållplatsen precis ovanför backen.

Vallarboden är till för er och används med hjälp av er stugnyckel, för allas trevnad lämna boden i samma skick som ni vill finna den alltså ren och snygg. Boden är isolerad och i den finns en värmefläkt som man kan använda om man inte arbetar sig varm.

Ved finns i vedboden och er nyckel passar till vedboden

Ventilation är nödvändigt och till-luft finns i alla sovrum, övervåning spaltventiler och i nedervåningen freschventiler dessa är stängda när ni kommer och ni öppnar dom efter behag, var vänliga och stäng vid avresa. Frånluften sker automatiskt via toaletter och hall. Storstugan ventileras då ni använder köksfläkten.